KezdőlapCímlapVadállat támadta meg a hároméves kislányt a családi kiránduláson

Vadállat támadta meg a hároméves kislányt a családi kiránduláson

Pillanatok alatt bekövetkezett a tragédia. Csupán hős édesapja gyors reakciójának köszönheti az életét a kisgyermek. Borzalmas sérüléseket szenvedett.

Egy megrémült anyuka mesélte el, hogyan támadta meg lányát egy prérifarkas, miközben családjuk az Egyesült Államokban nyaralt.

Megan és Michael Lewis hároméves kislányukkal, Elodie-tal a Massachusetts állambeli Cape Code-ban kempingeztek. Egy takarón feküdtek a csillagos ég alatt, amikor a vadkutya a felnőttek jelenlététől sem tartva, hátulról becserkészte a kisgyermeket.

„Olyan volt, mintha a mumus életre kelt volna” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra a 32 éves Megan, amikor elragadták mellőle kislányát. A hős édesapa lépett közbe, aki azonnal szembeszállt a vadállattal, így sikerült megmenteni Elodie-t.

„Az állat mögénk került, és megragadta a nyakát. Harapásnyomok keletkeztek Elodie nyakán és a koponyáján, egy szúrt seb és szakadás a bal arcán, az egyik füléből egy részt kiharapott, valamint karmolásnyomok éktelenkedtek a nyakán” – részletezte kisbabája sérüléseit Michael Lewis.

Legnagyobb szerencséjükre a kórházban volt bent ügyeletben egy plasztikai sebész, aki azonnal hozzálátott a helyreállító műtétekhez. Körülbelül 1,5 órás műtét után, immár családja és az orvosok körében pihenhetett le a megtépázott kislány – írja a The Sun.

„Fizikailag Elodie gyógyulófélben van. Lelkileg mindannyiunknak időre van szüksége a gyógyuláshoz. Dühös vagyok, hogy a gyermekem fél elmenni mellőlem, hogy rémálmai vannak. Dühös vagyok, hogy minden gyermek legrosszabb rémálma történt meg vele. Hogyan lehet ezt egyáltalán elmagyarázni neki, és hogyan lehet ezt valaha is helyrehozni?” – tette hozzá az édesanya.

A vadőröknek sikerült megtalálniuk és lelőniük a prérifarkast, aminek a veszettségi tesztje negatív lett. Ám miután szüleivel visszautazott Nagy-Britanniába Elodie, még mindig sokkos állapotban volt, hiszen komoly trauma érte.

Indirekt/ripost.hu