KezdőlapCímlapTüzet nyitottak az oroszok a Reuters fotósaira: ketten megsebsültek, a sofőrjük meghalt

Tüzet nyitottak az oroszok a Reuters fotósaira: ketten megsebsültek, a sofőrjük meghalt

A Reuters két újságírója megsérült, sofőrjük pedig életét vesztette, amikor tüzet nyitottak rájuk az oroszok pénteken Ukrajnában. Éppen a szeveredonyecki állapotokról akartak tudósítani.

Olekszandr Jermocsenko, a Reuters hírügynökség fotósa és Pavel Klimov operatőr a keleti Szeverodonyeck városába utazott az oroszok által támogatott erők által biztosított autóval, amikor megtámadták őket – jelentette a hírügynökség.

A kocsiban hárman utaztak, mind a hárman ukránok voltak, és Ukrajna keleti részén jártak. Ott, ahol a legkeményebb harcok folynak az utóbbi napokban. A riporterek Szeverodonyeck és Rubizsnye közötti, oroszok által uralt területen jártak, mikor a Reuters híre szerint egész egyszerűen kivégezték a sofőrt, a másik két riportert pedig megsebesítették a támadók.

„A Reuters legmélyebb együttérzését fejezi ki a sofőr családjának, szerettük elvesztése miatt” – áll az ügynökség közleményében.

A sebesült Jermocsenkót repesz találta el, Klimov karja pedig eltört. Egy rubizsnyei kórházba szállították őket.

A százezer lakosú Szeverodonyeck közelében véres harcok dúlnak, súlyos veszteségekkel mind a két oldalon.

Eddig legalább 32 újságíró vesztette életét, miközben tudósított az ukrajnai invázióról -közölte az ország újságírói szakszervezete csütörtökön a Voice of America nemzetközi rádióhálózatnak.