KezdőlapCímlapTúszul ejtették az oltóközpont munkatársait, mert elfogyott a vakcina

Túszul ejtették az oltóközpont munkatársait, mert elfogyott a vakcina

Az oltásra várók túszul ejtették egy mobil oltóközpont munkatársait, mert kiderült: hiába állnak sorba, elfogyott az oltóanyag. A rendőrségnek kellett közbeavatkozni, hogy lecsendesítse a felháborodott tömeget.

A nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk városának egyik bevásárlóközpontjában történt az incidens. A várakozók szervezkedése akkor kezdődött, amikor egyesekre éppen sor került, és ott tájékoztatták őket, hogy elfogyott a vakcina. Már akkor sokan háborogtak, hogy nem szóltak nekik a vakcinahiányról időben – írja a kiszo.net. egy ukrán portálra hivatkozva.

A felháborodást tett követte, jelenlevők azt gondolták, az a helyes megoldás, ha túszul ejtenek mindenkit, amíg nem hoznak vakcina utánpótlást.

Ukrajnában nagy az oltakozási kedv, ám kevés a a vakcina. Az áldatlan járványhelyzet és növekvő covid esetszám miatt amúgy is mérges oltatlanul maradtak hozzátették: a fellépésük nem az orvosok vagy az ápolók ellen szólt, hanem az oltási körülményeket kritizálják.

Egy helyi lap beszámolója szerint pénteken két oltócsoport tevékenykedett az oltóállomáson. A délelőtti műszakban mind a 370 adag Covid-oltást felhasználták, és estére fogyott el az összes vakcina.

Indirekt/Blikk