KezdőlapCímlapTömegmészárlás volt Amerikában: az ünneplő tömegben lövöldöztek

Tömegmészárlás volt Amerikában: az ünneplő tömegben lövöldöztek

Helyi idő szerint szerda délután a városban felvonuló ünneplő tömeg közvetlen közelében, a főpályaudvar közelében tört ki lövöldözés.

Az egy halálos áldozat mellett több mint 20 sebesültje van a Kansas Cityben szerda délután történt lövöldözésnek, amely a város bajnokságot nyerő amerikaifutball-csapatának ünneplésén tört ki; 15 ember életveszélyes sérüléssel került kórházba – hangzott el a szerda este tartott sajtóértekezleten.

Ross Grundyson, a nagyváros tűzoltóságának parancsnoka elmondta, hogy a sebesültek között 8 gyermek van, míg Stacey Graves, Kansas City rendőrfőnöke arról számolt be, hogy három embert vettek őrizetbe, emellett a nyomozók fegyvereket foglaltak le, ám a támadás lehetséges indítékáról nem beszélt.

Azt is közölte, hogy a tömegrendezvényt 800 rendőr biztosította. A hatóságok egyelőre szemtanúk jelentkezését is várják, hogy az eset részleteire fény derüljön – írja az MTI.

A Kansas City Chiefs csapata vasárnap a San Francisco legyőzésével megnyerte az Egyesült Államok professzionális amerikaifutball-bajnokságának döntőjét, a Super Bowlt, megvédve tavalyi címét. A győztes csapatot a becslések szerint 1 millió, vörös mezbe öltözött szurkoló ünnepelt Kansas City belvárosában.

A Kansas City Chiefs csapata közleményben nyilvánította ki együttérzését, az esetet érzéketlen erőszaknak nevezték. Az incidens idején a csapat tagjai közül többen még az ünneplésre felállított színpadon voltak, de a közlemény szerint közülük nem sérült meg senki. Az ünneplő tömegben tartózkodott Missouri állam kormányzója és felesége, ám egyiküknek sem esett baja. A kormányzó közleményben mondott köszönetet a hatóságok szakszerű munkájáért.

A lövöldözésről Joe Biden elnököt is tájékoztatták – közölte a Fehér Ház szóvivője, aki elmondta, hogy állandó kapcsolatban vannak az állam és a város vezetőivel, valamint a szövetségi rendvédelmi szervek emberei is a helyszínen tartózkodnak.