2022.05.19
Ivó, Milán
Kezdőlap Címlap Szexuális támadás miatt ítéltek el egy nőt, aki kilyukasztotta partnere óvszerét

Szexuális támadás miatt ítéltek el egy nőt, aki kilyukasztotta partnere óvszerét

A nő szerelmes lett alkalmi partnerébe, majd elkezdte kiszúrni a férfi óvszereit abban reménykedve, hogy teherbe esik, és akkor majd megszerzi magának. Végül a terve kudarcba fulladt, mert nem lett terhes, de az ügy történelmi jelentőségűvé vált enélkül is.

Szexuális támadás vádjában bűnösnek találtak egy 39 éves nőt, mert szex előtt szándékosan kilyukasztotta partnere gumióvszerét, hogy teherbe essen tőle. A nőt hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az ügyében eljáró bíró, aki „történelmi” ítéletként jellemezte az esetet – írja az rtl.hu.

A Deutsche Welle beszámolója szerint a nő 2021-ben ismerkedett meg 42 éves áldozatával az interneten, akivel szexuális kapcsolatot folytatott, de egy idő után beleszeretett a férfiba, aki viszont nem akart komoly kapcsolatot vele.

A nő ekkor kezdte el kiszúrni a férfi óvszereit abban reménykedve, hogy teherbe esik, és akkor megszerzi magának a férfit, ám terve kudarcba fulladt, mert nem lett terhes. Ennek ellenére egy üzenetben azt állította partnerének, hogy teherbe esett, sőt, azt is elmondta, hogy kiszúrta az óvszereit.

A férfi ekkor feljelentést tett ellene, a nő pedig beismerte, hogy manipulálni akarta a férfit. Az ügyészség és a bíróság is úgy gondolta, hogy bűncselekmény történt, viszont abban már nem voltak biztosak, hogy pontosan milyen törvényt sértett meg a nő az óvszer kiszúrásával.

Az esetet eleinte nemi erőszakként vizsgálták, majd az ügyben eljáró bíró végül arra jutott, hogy szexuális támadás miatt emel vádat, mivel az óvszer kiszúrását azonosnak értékelte azzal, amikor egy férfi szex közben a nő tudta nélkül leveszi az óvszert, ami ugyancsak szexuális támadásnak minősül.