2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Sokkoló: megerőszakoltak és meggyilkoltak egy 16 éves lányt Bucsában

Sokkoló: megerőszakoltak és meggyilkoltak egy 16 éves lányt Bucsában

A nemzetközi humanitárius jog megsértésével vádolja Oroszországot az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) legújabb jelentésében, miután több száz holtestre bukkantak egy tömegsírban Bucsában, köztük egy meggyilkolt ukrán tinédzserére is.

Karina Jersovát (16) 400 holttesttel együtt azonosították egy tömegsírban. A tinédzsert állítólag megerőszakolták, tarkón lőtték, majd az orosz csapatok egy bucsai hátsó udvarba dobták.

Jersova édesanyjának egyik barátja, Olesya Vasylets a közösségi oldalán közölte a szörnyű hírt, hogy a fiatal lányt megölték.

„Barátaim, ez szörnyű hír. A rasszisták megölték a barátom lányát, Karina Jeršovát. A fájdalom szörnyű. Kicsúfolták, megerőszakolták, majd a szemétbe lőtték. Ma édesanyám megtudta, hogy mi történt vele, és létrehozott egy segélycsoportot. Kérlek titeket, segítsetek eltemetni őt, évek óta ismertem ezt a gyereket, megtanítottam angolul, nagyon okos és tehetséges lány volt” – írta a lány közeli ismerőse Facebook-bejegyzésében.

Jeršova a múlt hónap elején tűnt el, édesanyja március 10-én kért a közösségi médiában segítséget a helyiektől lánya megtalálásához. Elmondása szerint utoljára az Energiamunkások utcájában látták Jeršovát.

Szerdán Bucsában járt a Nemzetközi Büntetőbíróság legfőbb ügyésze, Karim Khan. A szakember Kijev külvárosát a bűnügyi helyszínnek minősítette, majd megerősítette: a nyomozók jó okkal feltételezik, hogy a bíróság joghatósága alá tartozó bűncselekményeket követnek el. „Át kell hatolnunk a háború ködén, hogy eljussunk az igazsághoz” – hangsúlyozta az ügyész.