2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Rossz helyen lehet: eddig 23 kocsi csapódott a férfi házába

Rossz helyen lehet: eddig 23 kocsi csapódott a férfi házába

Az 1970-es években költözött be ingatlanába az a tulajdonos, akit rendszeresen látogatnak “hívatlan vendégek”. Habár a találkozások általában szerencsétlen véget érnek, a lakó mégsem költözött el eddig házából, amelybe az elmúlt csaknem ötven év alatt 23 gépjármű csapódott be.

Kétévente körülbelül két óvatlan sofőr egyenesíti ki a kanyart az autópályáról lehajtva. A nagy sebesség és a centrifugális erő hatására a kanyarban elszálló autóvezetők általában a legközelebbi kerítésben vagy házban állnak meg. A balesetek sajnos gyakran érnek rossz véget.

A szóban forgó férfi háza az Amerikai Egyesült Államokban, a kaliforniai San José keleti részén található. Ray Minter 1964-ben költözött a mostani otthonába, amely mellé a 70-es években megépült az autópálya, melynek lehajtója vészesen közel van a házhoz, de akkoriban ez a potenciális baleset forrás még senki fejében nem fordult meg.

Azóta összesen 23 autó csapódott a házába.

Jó pár alkalommal volt súlyos az eset, de szerencsére a családja csak kevés esetben és könnyebben sérült meg. A legnagyobb ütközés 2016-ban történt, amikor valaki 170 km/órával csapódott be, és maga előtt tolta az ott lakó saját autóját egészen a nappali közepéig.