2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Putyin minden utazását lemondja: egyre romlik az egészségi állapota

Putyin minden utazását lemondja: egyre romlik az egészségi állapota

Egy orosz Telegram-csatorna szerint az elnök egészségi állapota folyamatosan romlik: a hét végén is egy gyógykezelésen vett részt, azonban úgy tűnik, nem hozta meg a kívánt hatást, ugyanis lemondta a tervezett külföldi útjait.

Putyin rejtélyes betegségét egyre több információ támasztja alá, nemrég arról számoltunk be, hogy az egyik nyilvános megjelenése során egy óriási heg borította a nyakát, ami feltehetőleg valamilyen orvosi beavatkozás nyoma lehet, ennek kapcsán többen azt nyilatkozták, hogy aznap nem volt túl jó állapotban az orosz elnök, láthatólag nehezen mozgott.

Az április eleji hírek pedig arról szóltak, hogy a 70 esztendős vezetőnek súlyos panaszai voltak: teljesen lezsibbadt az egyik oldala, elhomályosult a látása, és súlyos fejfájás gyötörte, így azonnali orvosi ellátásra volt szüksége.

Ezúttal pedig az orosz Generall SVR Telegram-csatorna – amiről a köztudott, hogy az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszti – szivárogtatott ki néhány információt az elnök jelenlegi állapotáról. Azt írták, az elnök újabb orvosi kezelésen esett át a hét végén, azonban ennek sikeressége kétségbevonható, azt tekintve, hogy Putyin sorra mondja le a külföldi útjait. A bejegyzésben kiemelik, hogy a dél-afrikai útját is lemondta.

A posztban arról is beszámoltak, hogy Putyin szombaton és vasárnap is panaszkodott az egészségi állapotára.

Az információk azonban nincsenek biztos forrásból megerősítve, a Kreml eddig mindig tagadta az orosz elnök rossz egészségi állapotáról szóló híreszteléseket.