2023.06.08
Medárd
Kezdőlap Címlap Ötéves kislány fulladt meg a locsmándi fürdőben

Ötéves kislány fulladt meg a locsmándi fürdőben

Az osztrák határ közelében lévő fürdőben az elmúlt hét végén történt a tragikus baleset.

– Rendkívül megdöbbentünk, amikor a rendőrség múlt vasárnap megerősítette, hogy az az ötéves kislány, aki szombaton a létesítményünkben balesetet szenvedett, a bécsi kórházban meghalt – nyilatkozta a locsmándi (lutzmannsburgi) fürdő vezetője, Werner Cerutti a vaol.hu-nak. A Sonnentherme Lutzmannsburg-Frankenau GmbH ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy azonnal együttérzésüket fejezték ki a szülőknek, rokonoknak és barátoknak a Sonnentherme nevében.

Mint arról a magyar lap korábban beszámolt, az elmúlt hét végén Locsmándon egy ötéves bécsi kislány halt meg az egyik medencében. A tragédiát egy vendég vette észre. A kislány jó ideje nem jött fel a víz felszínére. A gyermeket kivitték a medencéből, a létesítmény életmentője értesítette a mentőket, és azonnal megkezdték az újraélesztését.

A mentőhelikopter 13 perc múlva érkezett meg, egy óráig küzdöttek a gyerek életéért. Ezután vitték kórházba.

Az igazgató még azt is elmondta, hogy „a videófelvételeket már átadták az illetékeseknek. Minden rögzítve van: hol volt a család, mikor ugrott a lány a vízbe, mikor vették őt észre. Az újraélesztési kísérleteket is rögzítették a kamerák”.

Az osztrák rendőrségi, ügyészségi nyomozás mellett belső vizsgálat is indult a fürdőben.