2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Öt gyerek életét mentette meg az égő házban a hős pizzafutár

Öt gyerek életét mentette meg az égő házban a hős pizzafutár

A 25 éves Nicholas Bostic július 11-én, éjfél körül az Indiana állambeli városon áthajtva vette észre, hogy tűz borít el egy házat. Megállt, hogy segítséget hívjon, ám ekkor vette észre, hogy mobilját otthon hagyta. A kigyulladt ház lépcsőjén vett észre egy tinédzsert, aki kétségbeesetten terelgetett néhány gyereket.

A 18 éves Seionna Barrettet vette észre, aki három fiatalabb testvérére és az egyikük barátjára vigyázott, amíg a szülei egy közeli bárban dartsoztak. Bostic felrohant a lépcsőn és sikerült átvezetnie ­Seionnát és három ­gyereket – a 13 éves Shayleet, az egyéves Kaleiát és Shaylee 13 éves barátját, Livian Knifleyt –az utcára, ahol biztonságba helyezte őket.

A hőségtől ekkor már égett a szeme, a tüdeje megtelt füsttel, amitől köhögőrohamot kapott. Ám még egy bent rekedt hatéves gyermekért, Kaylaniért visszament.

Miután két emeletet zuhant, Bostic súlyosan megsérült és elájult. Épp kórházba szállították, amikor a gyerekek szülei, David és Tiera Barrett megérkeztek, miután Seionna értesítette őket, hogy a házuk kigyulladt. Az öt gyermek közül négy sérülések nélkül átvészelte a tűzesetet, egyedül Kaylani szenvedett kisebb sérüléseket az esés következtében, őt a helyszínen ellátták.