2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Nem szabadulhat a börtönből Kennedy gyilkosa

Nem szabadulhat a börtönből Kennedy gyilkosa

Robert F. Kennedy gyilkosa tavaly tizenhatszor kérte szabadon bocsátását, ám úgy tűnik, rács mögött marad.

A most 77 éves Sirhan Sirhan, egykori palesztin menekült 1968-ban lőtte agyon Robert F. Kennedyt, az 1963-ban meggyilkolt John F. Kennedy elnök öccsét és egykori igazságügyi miniszterét. A férfit életfogytiglani büntetésre ítélték, ám tavaly úgy tűnt, feltételesen szabadlábra helyezik.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó csütörtökön azonban bejelentette: megtagadja a döntést. Érvelése szerint Sirhanban még mindig nem alakult ki az a felelősségtudat, ami feltétele a biztonságos szabadon bocsátásának.

Megértem, hogy Sirhan szabadon bocsátása komoly politikai számítást igényel Newsom kormányzó részéről, de a jogi helyzet egyértelmű. Biztosak vagyunk benne, hogy a kormányzó döntésének jogi felülvizsgálata bizonyítja majd, hogy hibásan döntött – mondta Sirhan jogi képviselője, Angela Berry a kormányzó bejelentésére.

Kennedy özvegye, a 93 éves Ethel Kennedy és hat gyermeke ellenezték Sirhan feltételes szabadlábra helyezését, csütörtöki közös nyilatkozatukban úgy fogalmaztak, hogy “mélyen megkönnyebbültek” Newsom döntése miatt – írja a 444.hu a Reuters információi alapján.