2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Megtalálták a múlt hétvégén eltűnt egyetemista lány holttestét

Megtalálták a múlt hétvégén eltűnt egyetemista lány holttestét

A doktorandusz hallgató eltűnését a múlt hétvégén jelentették be, a holttestét pdig most egy elhagyott benzinkút közelében találták meg Nagybáród és Báródsomos települések közelében, Románia területén.

A 30 éves, Kolozsváron élő, marosvásárhelyi származású magyar nő, Molnár Beáta eltűnéséről a maszol.ro portál számolt be a Ziar de Cluj oldal információi alapján.

A hölgy annak a Boné Ferencnek volt a barátnője, aki két évvel ezelőtt brutálisan bántalmazta akkori partnerét. Bonét tavaly – miután volt élettársa és több más nő is arról vallott, hogy a férfi bántalmazta őket – a kolozsvári bíróság büntetlen előéletére való tekintettel 90 nap közmunkára ítélte, és kötelezte, hogy pszichológiai tanácsadáson vegyen részt. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának egykori oktatója azt követően került be a hírekbe, hogy a gyanú szerint 2020-ban brutálisan megverte barátnőjét.

Az egyetemi oktatót a botrányos ügyet követően menesztették, óráinak egy részét pedig épp Molnár Beáta vette át tőle doktoranduszként.

Boné Ferenc és Molnár Beáta mindezek ellenére az elmúlt időszakban közel kerültek egymáshoz. A nő szombati eltűnése után a hozzátartozói a rendőrséghez fordultak, és a hatóságok kedden tettek közzé felhívást az eltűnéséről.

Szerdán pedig Nagybáród (Borod) és Báródsomos (Cornițel) település közelében, egy elhagyott benzinkút területén megtalálták Molnár Beáta holttestét.

A cluj24.ro portálnak a rendőrök is megerősítették, hogy az ő holttestét találták meg. Az eddigi információk alapján arra következtetnek, hogy Molnár Beátát egy dühroham közepette gyilkolhatta meg Boné Ferenc, majd a holttestét több szemeteszsákba csavarta, aztán egy félreeső helyen hagyta, mintegy 200 méterre az országúttól.

A férfi a feltételezett gyilkosság után a kocsijával elmenekült a helyszínről, s a rendőrség jelenleg is nagy erőkkel keresi őt.