2023.02.08
Aranka
Kezdőlap Címlap Még mindig tart a hajtóvadászat a New York-i lövöldöző után

Még mindig tart a hajtóvadászat a New York-i lövöldöző után

A kedden New Yorkban lövöldöző férfi 33-szor lőtt, s 23 embert sebesített meg.

Brooklynban, a 36. utcában lövések hangja rázta meg a környéket. Az elkövető egy fekete férfi volt, az eset ottani idő szerint fél kilenckor történt, füstbombákat dobott a metrómegállóba, erre lettek figyelmesek az emberek.

A támadó állítólag egy narancssárga ruhát és gázálárcot viselt, a rendőrség szerint a gyanúsított 33-szor lőtt. A legfrissebb adatok szerint legalább 23 ember sérült meg.

A New York-i rendőrség vezetőjének elmondása szerint tíz ember sebesült meg a lövöldözésben, további tizenhárman pedig akkor, amikor kirohantak a vasútállomásról vagy füstöt lélegeztek be. Öt ember állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A hatóságok egy furgon kulcsát is megtalálták a helyszínen, szerintük a járművet Philadelphiában bérelte egy Frank R. James nevű, wisconsini és philadelphiai lakcímmel is rendelkező 62 éves férfi. Ezen kívül megtalálták a félautomata a tettes fegyverét, lőszereket, egy baltát és egy tartály benzint is.

A feltételezett gyanúsítottat nagy erőkkel keresik, a rendőrség 50 000 dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki információival segít eljutni a furgon bérlőjének tartózkodási helyéhez.