2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Címlap Magyar nő holttestére bukkantak egy németországi erdőben

Magyar nő holttestére bukkantak egy németországi erdőben

Kutyasétáltatás közben egy kutya talált rá arra a 26 éves magyar nőre, akinek a halálát idegenkezűség okozta. A nő holtestét a Németországban lévő Berg am Starnberger See külterületének egyik erdős részén találták meg. A bajor rendőrség a magyar nyomozókkal közösen összefogva, Magyarországon fogta el a feltételezett gyilkost, egy nigériai férfit.

A bajor rendőrség a törvényszéki boncolás adatai alapján állapította meg, hogy tavaly novemberben vagy decemberben halt meg a magyar nő, akinek a halálát idegenkezűség okozta. A nyomozás során elvégzett DNS-vizsgálatok alapján azonosították a magyar nőt – írta a rendőrség közleményében.

A német nyomozók szerint a feltételezett elkövető egy hazánkban élő nigériai állampolgárságú férfi, aki feltehetően a sértett szorosabb baráti köréhez tartozott. Megállapították azt is, hogy a feltételezett gyilkos Németországban kapcsolatban állt a magyar nővel, majd annak halálát követően Magyarországra utazott, ahol jelenleg is tartózkodik.

A bajor Fürstenfeldbrucki Rendőrség Életvédelmi Osztálya a férfi elfogása érdekében idén februárban felkereste a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát, s miután a magyar rendőröknek sikerült rövid időn belül beazonosítani a férfit, a német hatóságok Magyarországra utaztak, majd a magyar nyomozókkal közösen folytatták a nyomozást.

A hatóságok a nigériai férfira végül április 5-én a reggeli órákban csaptak le Készenléti Rendőrség segítségével annak budapesti, IX. kilencedik kerületi lakásában. Elfogását követően gyanúsítottként kihallgatták, majd kiadatási őrizetbe vették.

A bíróság április 7-én a gyanúsított kiadatásáról döntött. Az elkövető a kiadatási eljárás során hozzájárult a Németországba történő átszállításához, ami 2022 április közepéig megtörténik. Az elfogást követően a KR NNI ECFO munkatársai több címen végeztek kutatásokat, és foglaltak le bizonyítékokat, valamint kihallgatták az ügyben szereplő személyeket – írta a rendőrség közleményében.