2023.12.09
Natália
Kezdőlap Külföld Magyar film az Oscar-jelöltek között

Magyar film az Oscar-jelöltek között

A Tóth Barnabás rendezte Akik maradtak című műalkotás is szerepel az Oscar-esélyes nemzetközi filmek szűkített listáján.

Az amerikai filmakadémiának idén 93 alkotásból kellett kiválasztania azt a 10-et, amelyek szerepelnek a szűkített listán. A jelölteket január 13-án ismertetik, a 92. Oscar-gálát 2020. február 9-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban – közölte az MTI.

Az amerikai filmakadémia nemrég Los Angelesben közölte a várt szűkített listát, amelyen a magyar sikerfilm, az Akik maradtak olyan alkotások közt szerepel, mint: a cseh Festett Madár (The Painted Bird), az észt Truth and Justice, a francia Nyomorultak (Les Misérables), az észak-macedón Mézkirálynő (Honeyland), a lengyel Corpus Christi, az orosz Beanpole, a szenegáli Atlantics, a dél-koreai Élősködők (Parasite) és a spanyol Fájdalom és dicsőség (Pain and Glory) című film.

Az Akik maradtak F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült Hajduk Károly és Szőke Abigél főszereplésével. A forgatókönyvet a rendező, Tóth Barnabás és Muhi Klára írta, az operatőr Marosi Gábor, a vágó Mógor Ágnes volt, a producerek Mécs Mónika és Mesterházy Ernő.