KezdőlapCímlapLezuhant egy mentőhelikopter, többen meghaltak

Lezuhant egy mentőhelikopter, többen meghaltak

Lezuhant egy túrázóhoz riasztott mentőhelikopter az USA-beli Alabama államban vasárnap, a személyzet két tagja meghalt, a harmadik megsérült – közölte a helyi hatóság.

A szövetségi légügyi hivatal (FAL) az AP hírügynökségnek arról számolt be, hogy az Eurocopter EC130-as a Shelby megyei Chelsea mellett zuhant le, fedélzetén háromfős személyzettel.

A mentőhelikoptert egy túrázóhoz riasztották, akinek légzési nehézségei és mellkasi fájdalmai voltak – közölte a Shelby megyei seriff hivatalának munkatársa, Clay Hammac, hozzátéve: a rendőrök leszállóhelyet létesítettek a helikopternek.

Egyik rendőr a vészhelyzeti 911-et hívta, hogy jelentse a balesetet: a helikopter kigyulladt, a személyzet három tagja közül az egyiket a helyszínen halottnak nyilvánították, a két másikat kórházba vitték, ahol egyikük meghalt.

A személyzet harmadik tagjának állapotáról nem közöltek információt.

„A túrázót egy másik kórházba vitték, az ő állapota sem ismert” – tette hozzá Hammac. A balesethez érkező mentőcsapatok órákat töltöttek a megégett roncsok körül. A rendőrök azt tervezik, egész éjjel biztosítják a helyszínt a nyomozáshoz.