2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Címlap Levélbomba robbant az ukrán nagykövetségen

Levélbomba robbant az ukrán nagykövetségen

Levélbombától megsebesült szerdán a madridi ukrán nagykövetség egyik alkalmazottja – jelentette a spanyol sajtó.

Az EFE spanyol hírügynökség információi szerint a külképviselet munkatársa könnyebben sebesült meg, kórházban látták el.

A robbanás miatt a spanyol főváros északkeleti részén található külképviselet környékét a rendőrség lezárta, valamint tűzszerészeket rendeltek a helyszínre.

A La Sexta kereskedelmi tévécsatorna úgy értesült, hogy a nagykövetség biztonságáért felelős magáncég nem ellenőrizte előzetesen a levelet, amelyben a robbanószer volt.

A levél állítólag közönséges postai úton érkezett, és nem szkennelték be.

Mercedes Gonzalez, a spanyol kormány madridi képviselője elmondta, hogy a robbanás „nagyon apró sebet okozott” a külképviseleti munkatárs jobb kezének gyűrűsujján.

A spanyol rendőrség közölte, a nyomozók vizsgálják az esetet, s törvényszéki és titkosszolgálati nyomozókat is bevontak az akcióba.

Ukrajna az incidenst követően megerősítette a biztonságot a külföldi nagykövetségein, külügyminisztere, Dmitro Kuleba pedig kijelentette, hogy bárki is áll a támadás mögött, „nem sikerül megfélemlítenie az ukrán diplomatákat, vagy leállítani az Ukrajna megerősítésére és az orosz agresszió elleni küzdelemre irányuló napi munkájukat”.