2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Lakóházakat bombáztak szét az oroszok - gyerekek is meghaltak

Lakóházakat bombáztak szét az oroszok – gyerekek is meghaltak

Péntek hajnalban két orosz rakéta csapódott be az ukrajnai kikötőváros, Odessza egy lakóépületébe és egy szabadidőközpontba. Az orosz erők ezzel ismét nem katonai objektumokat, hanem a civil lakosságot támadták. Súlyos veszteségekről számolt be a helyiek katonai szóvivője.

A Guardian cikke Szergej Bratcsukot idézi, aki elmondta, sajnos vannak áldozatok: tizenhét ember halt meg, köztük három gyermek holttestét fedezték fel a romok alatt.

„A támadást stratégiai repülőgépek hajtották végre, a Fekete-tenger felől támadtak. Az egyik rakéta egy kilencemeletes lakóépületbe csapódott be, a másik egy üdülőközpontba Bilhorod-Dnyisztrovszkij térségében” – mondta.

A lakóházban, amely súlyos károkat szenvedett, tizennégy holtestet találtak, harmincan sebesültek meg. A szabadidőközpontban három ember – köztük egy gyerek – lelte a halálát.

Hétfőn délután két orosz X-22-es cirkálórakéta talált el egy zsúfolt bevásárlóközpontot a közép-ukrajnai Kremencsuk városában, legalább 18 ember életét vesztette és több tucatnyian megsebesültek.