2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Címlap Különleges betegséggel küzd Károly király

Különleges betegséggel küzd Károly király

Sokan nagyon aggódnak az új brit uralkodó egészségéért, hiszen már többször feltűnt a nyilvános szereplései során, hogy az ujjai be vannak dagadva. Most végre kiderült, mi állhat a háttérben.

„A tünet akkor jelentkezik, ha felbomlik a szövetközti folyadék termelésének és elvezetésének egyensúlya. Emiatt a szövetek között vizenyő szaporodik fel. Ez érinthet több szervet is, vagy koncentrálódhat egyetlen testrészre is” – írta nemrég a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat Károly király betegsége kapcsán.

Dr. Gareth Nye, a Chesteri Egyetem vezető oktatója is elmondta a véleményét a betegségről: szerinte akár ödéma is állhat a háttérben. Ugyan a tünetek általában a lábakon jelentkeznek, de ritka esetben, mint ahogy III. Károlynál is, az ujjakon is láthatóak.

„Az igazság az, hogy virsliujjaim vannak” – vallotta be a király egyik utazása során.

A család legtöbb rajongója nagyon aggódik az új király egészsége miatt, s már többször ki is fejtették a véleményüket az aggasztó tünetek láttán:

„Teljesen sokkoltak a legfrissebb fotók Károly hercegről. Korábban sosem vettem észre, hogy ekkora baj, borzasztóan fel vannak dagadva az ujjai, és ez nagyon megrémít” – írta korábban egy rajongó.