2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Külföld Koronavírus-Ecuador: a halottak az utcán hevernek - videó

Koronavírus-Ecuador: a halottak az utcán hevernek – videó

Döbbenetes, hogy Ecuadorban nincs, aki elszállítsa a halottakat, a hullaházak is megteltek, a lakosok a kormányt vádolják, mert nem készült fel a járványra.

Ecuador egészségügye már most összeomlott a járvány következtében, a gyógyítás mellett már nem működik a halottak összegyűjtése sem, sok beteg otthon hal meg.

A dél-amerikai országba a járvány gócpontja Guayaquil városa, ahol már megteltek a halottakat tároló épületek, ide már nem tudják szállítani az elhunytakat. A közösségi médiában terjednek képek az utcán a földön fekvő halottakról vagy épp a járdán lévő koporsókról.

Fotó: Youtube

Az egészségügy akadozása mellett az is óriási gond, hogy sok család nyakába szakad az otthon ápolás a karantén miatt, és sokszor a lakásban hal meg a beteg is, akinek a holttestével aztán nem tudnak mit kezdeni.

Egy helyi lakos a közösségi médiában osztotta meg a képet, ahol azért könyörgött, hogy a szomszédja utcán heverő holttestét szállítsák el. Ami aztán megtörtént végül, de jól jelzi az országban uralkodó állapotokat.

Az ecuadoriak a kormányt okolják, mert nem készült fel a járványra, annak ellenére sem, hogy az európai esetek jelezték, mi várható. Emellett persze az emberek sem vették komolyan sokáig a fertőzést, azt gondolván, hogy „ez csak egy influenza”

Mivel a tesztelés itt sem széles körben zajlik, nem tudni, hogy a halottak közül pontosan héányan estek áldozatául a járványnak.

Indirekt / HVG