2023.12.09
Natália
Kezdőlap Címlap Kigyulladt a karácsonyfa: egy nő kiabálása mentette meg a családot

Kigyulladt a karácsonyfa: egy nő kiabálása mentette meg a családot

Vasárnap hajnalban egy kigyulladt karácsonyfa miatt teljesen leégett egy ház a kaliforniai North Highlands városában, aminek következtében egy 22 éves nő életét vesztette. A házban tartózkodó többi embert az ő kiabálása ébresztette fel és egyben mentette meg.

A fiatal nő a vőlegénye családtagjaival aludt a házban, amikor az ünnepekre felállított karácsonyfa tűzre kapott, a lángok pedig átterjedtek a ház többi részére is. A tűzoltók vasárnap hajnali kettő körül érkeztek ki a helyszínre, azonban akkora már az egész épület égett. A tűzoltóság közlése szerint a tüzet elektromos hiba okozhatta – mondta a KCRA televízió híradójának a vőlegény apja. Ugyanis a család többi tagja arra ébredt fel, hogy a későbbi áldozat, Destiny Abdrazack, azt kiabálja, hogy tűz van. Az apuka elmondása szerint csupán másodperceik voltak kijutni az égő házból, mert olyan gyorsan terjedtek a lángok.

A szomszédok segítségével próbálták tűzoltó készülékkel és kerti slaggal oltani a lángtengert, azonban képtelenek voltak visszaszorítani azt. A bennrekedt nőt végül a tűzoltóknak sikerült kimenekíteniük, ám olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban belehalt a sérüléseibe.