KezdőlapCímlapKényszerleszállást hajtott végre a repülő, mert az egyik utas paprikaspray-t fújt ki

Kényszerleszállást hajtott végre a repülő, mert az egyik utas paprikaspray-t fújt ki

Mintegy 1300 kilométerre a célállomástól kellett kényszerleszállást végrehajtania egy repülőgépnek az Egyesült Államokban, miután egy utas paprikaspray-t használt az utastérben.

Az eset vasárnap este történt. Az 1680-as jelzésű járat Miamiból tartott New Yorkba, ám körülbelül 30 perccel az indulás után kénytelen volt leszállni a floridai Jacksonville-ben. Egy Reddit-felhasználó állítása szerint a járaton utazott, amikor az egyik utas paprikaspray-t engedett az utastérbe. Mint elmesélte, ezután az utasok köhögni kezdtek, illetve a szemüket is erősen irritálta szer.

„Senki sem tudta, mi történik. Egy légiutas-kísérő közölte, hogy ha valaki tudja, mi van a levegőben, szóljon. Tíz perccel később a pilóta a jacksonville-i repülőtér felé vette az irányt. Amikor az utasok látták, milyen gyorsan eszkalálódik a helyzet, a tettes tisztázza magát, és azt állította, baleset volt” – mondta az esetről beszámoló utas, egy másik pedig, aki szintén a gépen volt, hozzátette:

„Hihetetlenül ijesztő volt, hogy nem kaptunk levegőt, égett a bőrünk, a szemünk, mindenki pánikolt körülöttünk”.

Miután a gép leszállt Jacksonville-ben, a rendőrök elvitték a tettest a családjával együtt. A gép ezután tovább indult, de csak többórás késéssel érkezett meg New Yorkba.

Egyes légitársaságok engedélyezik a gáz- és paprikaspray repülőgépekre való felvitelét, ha azok rendelkeznek biztonsági mechanizmussal, amely megakadályozza a véletlen kioldódást. A Szövetségi Légügyi Hivatal vizsgálatot indított az ügyben – írja az Independent.