2021.10.24
Salamon
Kezdőlap Címlap Iskolai mészárlás: a diákok az ablakokon menekültek a fegyveres ámokfutó elől

Iskolai mészárlás: a diákok az ablakokon menekültek a fegyveres ámokfutó elől

Több embert megölt és megsebesített egy fegyveres a Permi Állami Egyetemen – közölte az orosz Nyomozó Bizottság (SZK). A támadót, aki egy diák, az orosz belügyminisztérium bejelentése szerint megsebesítette és elfogta a rendőrség.

Hétfő reggel tüzet nyitott egy férfi Oroszországban, a Permi Állami Egyetemen. Az iskola a közösségi médiában figyelmeztetett mindenkit, aki az egyetemen tartózkodik, hogy lehetőség szerint hagyja el a helyszínt, vagy zárkózzon be egy szobába. A tanárok és a diákok ennek megfelelően bezárkóztak az előadótermekben, vagy megpróbáltak elmenekülni, többen az ablakon ugráltak ki, miután a diák elkezdett lövöldözni. Erről több videó is felkerült már az internetre. Az áldozok számáról egyelőre ellentmondásos hírek érkeznek, az MTI öt, az Index már nyolc halottról írt. Valószínűleg később már biztosabb információkkal szolgálnak a helyi hatóságok.

Russian Today cikke szerint, a támadót megsebesítették és elfogták. Már azt is tudják, hogy a vérengzést az egyetem diákja, Timur Bekmanszurov követte el. A 18 éves férfi korábban a közösségi médiában hagyott egy üzenetet arról, hogy lövöldözni fog – írta az RT. A mészárlás okát egyelőre nem tudni.