KezdőlapCímlapHősi halált halt a 10 éves fiú, aki a jeges tóba esett...

Hősi halált halt a 10 éves fiú, aki a jeges tóba esett többi fiú után ugrott

Egy 10 éves fiú megpróbálta megmenteni a társait, akik alatt betört egy tó jege és hirtelen alámerültek a fagyos vízben. A gyermek berohant, hogy segítséget nyújtson a többieknek, de hősies, önfeláldozó tette tragédiába fulladt.

Nagy-Britanniában, Birmingham mellett történt vasárnap a sajnálatos eset, amikor egy befagyott tó jege nem bizonyult elég vastagnak ahhoz, hogy megtartsa a gyermekeket. A fiatalok alatt betört, és ők a hideg vízbe estek. Barátjuk szeretett volna utánuk ugrani, de tragikus véget ért a mentőakció.

A mindössze 10 éves Jack volt az áldozatok egyike, aki gondolkodás nélkül rohant a segítségért kiáltó srácok megmentésére, de ő is odaveszett a többiekkel együtt.

Megpróbált megmenteni három ismeretlen gyereket. Ez is azt igazolja, hogy Jack csodálatos kissrác volt – mondta Jack nagynénje a médiának.

„Ez egyszerűen szívszorító a család számára, és hatalmas hatással lesz az egész közösségre” – nyilatkozta Dale Hewitt, az áldozat családjának ismerőse, aki azt is elmesélte, hogy a gyerekek után a kis hős nagyapja hanyatt-homlok rohant a vízhez, de már nem sikerült utolérni a tinédzsert.

A rendelkezésre álló információ szerint a fiatalok mintegy negyed órát tartózkodtak a víz alatt, a mentés sikertelenül járt. A fiúkat már nem tudták megmenteni.