KezdőlapCímlapHoppá: legyőzték Trumpot a washingtoni előválasztáson

Hoppá: legyőzték Trumpot a washingtoni előválasztáson

Nikki Haley először győzött a volt elnök ellen a 2024-es republikánus elnökjelöltségért folytatott kampányban.

Míg egy héttel ezelőtt arról számoltunk be, hogy az USA egykori elnöke megdöbbentő fölénnyel győzte le Nikki Haley-t a Dél-Karolinában tartott republikánus előválasztáson, most arról számolt be a BBC, hogy Washingtonban Haley győzött Donald Trump ellen.

A lap hozzáteszi: a politikusnő most először tudott győzni a 2024-es republikánus elnökjelöltségért folyó kampányban, és ezzel ő lett az első nő az Egyesült Államok történetében, aki megnyerte egy republikánus előválasztást.

Az 52 éves Nikki Haley, aki az USA volt ENSZ-nagykövete, Washingtonban a szavazatok 62,9 százalékát szerezte meg, míg Trump 33,2 százalékot, ám az egykori elnök mégis hatalmas előnnyel vezet Haley előtt, így valószínűleg mérkőzik majd meg Joe Bidennel a novemberi választáson.

Trump a republikánus kampányban eddig minden állami előválasztást vagy jelölőgyűlést uralt, és arra számít, hogy a héten, amikor 15 államban a választók megnevezik a jelöltjüket, még több küldöttet nyerhet. Kedden a két legnépesebb államban, Texasban és Kaliforniában is előválasztást tartanak. Összesen 874 republikánus küldött támogatása a tét.