2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Hihetetlen: 433 telitalálat volt a lottón

Hihetetlen: 433 telitalálat volt a lottón

Fülöp-szigeteki lottósorsoláson sikerült több mint 400 embernek is eltalálni a főnyereményhez szükséges összes számot. Az esettel kapcsolatban már az is gyanús, hogy a nyerőszámok mindegyike osztható kilenccel.

Soha nem született még megközelítő számú telitalálat sem Fülöp-szigeteki sajtó szerint a játékban. A lottón 1 és 55 között kell 6 helyes számot megtippelni a játékosoknak, hogy elnyerhessék a főnyereményt, ami BBC szerint ebben az esetben, 236 millió peso, ami 4 millió dollárnak felelt meg. A lap megkérdezett egy helyi matematikust, hogy mennyi lehet annak az esélye, hogy ez valóban megtörténhessen, és olyan számot kapott, amit még ő maga sem tudott kimondani. Ha 10 millió játékossal számol, akik részt vettek a játékban, akkor annak az esélye, hogy 433 ember nyerjen egyszerre, az eredményben az 1-est még 1224 darab nulla követné, ez a szám pedig olyan elképesztően nagy, hogy még ők sem ismerik.

A rendkívül kevés esély mellett az is gyanús, hogy a kisorsolt számok mindegyike osztható kilenccel. Éppen ezért a Fülöp-szigeteki ellenzéki politikus, Koko Pimentel a játék felülvizsgálatát kérte, mivel a játék állami felügyelet mellett zajlik. Ezzel ellentétben azonban a nyereményjáték vezérigazgatója, Melquiades Robles szerint nem találtak szabálytalanságra utaló jelet, kiemelte, hogy a helyi lakosok szeretnek ragaszkodni a számsoraikhoz. Az egyik nyertes is hasonlóról számolt be, ő évek óta játssza meg a 6-os, 7-es, 8-as és 9-es szám többszöröseit, így nagyon örül, hogy végre nyert vele.