KezdőlapCímlapHét embert lőtt le egy ámokfutó Amerikában - Így kapták el a...

Hét embert lőtt le egy ámokfutó Amerikában – Így kapták el a tettest – videó

2023-ban ez már a hatodik tömeggyilkosság volt az Egyesült Államokban, s csak a múlt hétvégén 17-en haltak meg két lövöldözésben.

Alig két nappal azután, hogy a kaliforniai Monterey Parkban 11 ember vesztette életét egy lövöldözésben, hétfőn újabb vérengzés híre rázta meg az Egyesült Államok nyugati partját. Ezúttal a San Franciscótól nagyjából 50 kilométerre lévő Half Moon Bay külterületén történt két lövöldözés, amely 7 ember életét követelte.

A Guardian szerint a 67 éves elkövető két órával a tette után feladta magát a rendőrségen: mint kiderült, a gyilkos egy gombafarmon és egy szállítmányozó cégnél rántott fegyvert. Az egyik helyszínen négy embert lőtt agyon, egy ötödiket pedig megsebesített, míg az attól körülbelül nyolc kilométerre lévő második helyszínen három halottat találtak a kiérkező rendőrök. A hatóságok közlése szerint az elkövető az egyik cég alkalmazottja volt, és a rendelkezésre álló adatok alapján úgy tűnik, egyedül hajtotta végre a mészárlást.

A helyi hatóságok egyelőre nem közöltek semmit arról, mi lehetett a 67 éves Csa Csun-li indítéka, de a férfi eddig együttműködő volt a hatóságokkal. A városi tanács egyik tagja a sajtónak azt nyilatkozta, a férfi áldozatai mindannyian kínai származású mezőgazdasági munkások voltak. 2023-ban ez már hatodik tömeggyilkosság volt az Egyesült Államokban, ahol csak a múlt hétvégén 17-en haltak meg két lövöldözésben.