KezdőlapCímlapHárom napja nem engednek felszállni egy repülőt 300 utassal francia földön

Három napja nem engednek felszállni egy repülőt 300 utassal francia földön

Hétfőn várhatóan felszállhat India felé az északkelet-franciaországi Marne megye Vatry városának repülőteréről a csütörtök óta 303 indiai utassal ott veszteglő repülőgép. A gép két utasát meghallgatja egy vizsgálóbíró, aki dönt az emberkereskedelem gyanúja miatti vádemelési javaslatról.

A Legend Airlines román légitársaság Airbus A340 típusú gépe üzemanyagot felvenni szállt le csütörtök délután egy órára Vatryban, útban az egyesült arab emírségekbeli Dubajból a nicaraguai fővárosba, Managuába. A gépet azonban a francia hatóságok nem engedték felszállni, mivel olyan értesülésük volt, hogy az utasok feltehetően bűnszövetkezet által végrehajtott emberkereskedelem áldozatai, Közép-Amerikából Kanadába, illetve az Egyesült Államokba akarják őket eljuttatni. Az utasok között 11 kiskorú is van, felnőtt kísérő nélkül.

A 2000-ben, illetve 1984-ben született két indiai férfit pénteken vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy illegális bevándorlást szervezető hálózat tagjai. Az ügyészség a letartóztatásukat kérte. Egy illetékes szerint a csomagjukban más utasok beszállókártyáit találták meg.

Liliana Bakayoko, a légitársaság ügyvédje közölte, hogy a gép Mumbaiba megy tovább. Tizenkét utas, aki menedékkérelmet nyújtott be, nem utazik tovább a géppel.