2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Három ember halt meg egy koppenhágai lövöldözésben

Három ember halt meg egy koppenhágai lövöldözésben

A dán rendőrség közlése szerint három ember meghalt, három pedig életveszélyesen megsérült egy koppenhágai lövöldözésben.

Lövöldözés történt a Field’s bevásárlóközpontban, amely Skandinávia egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának számít. A koppenhágai rendőrség, amely a Twitter-oldalán erősítette meg az esetet, egy embert már letartóztatott a lövöldözéssel kapcsolatban.

A legfrissebb hírek szerint három ember hunyt el a támadásban, hármat pedig életveszélyesen megsebesítettek. A lövöldözés után letartóztatott tettes egy 22 éves dán férfi volt, akit ismertea rendőrség, de csak „periférikusan”. Amikor letartóztatták, egy puskát és lőszert tartott a kezében – közölte Søren Thomassen koppenhágai rendőrfelügyelő. A gyanúsítottat emberöléssel vádolják, hétfőn pedig bíróság elé állítják.

Az áldozatok között van egy 40 év körüli férfi és két fiatal – tette hozzá, további részleteket nem közölve. Három sérült életveszélyes állapotban van.

A gyanúsítottat helyi idő szerint 17 óra 48 perckor fogták el, miközben puskát és lőszert vitt magával. A rendőrség nagyszabású kutatási akciót indított a helyi zélandi régióban vasárnap kora este, hogy minden bűntársát feldderítsék – írja a The Guardian.

A rendőrfelügyelő szerint még korai lenne találgatni a lövöldözés indítékáról, ám nem zárták ki a terrorizmust mint indítékot.

A lövöldözés miatt Harry Styles rajongóit is evakuálni kellett, ugyanis a híresség a bevásárlóközponttól pár kilométerre adott volna koncertet. A 17 000 férőhelyes helyszínen már tömegek gyűltek össze, amikor bejelentették az előadás lemondását, és távozásra szólították fel őket. A koncert lemondása után kis csoportokban a metróállomás előtt gyülekeznek a rajongók, akik hazafelé készültek – írja a BBC.