2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Halálos fenyegetéseket kapott a New Yorkban megölt magyar nő férje is

Halálos fenyegetéseket kapott a New Yorkban megölt magyar nő férje is

Az akkor már halott felesége telefonjáról nagy valószínűséggel a gyilkos hagyott SMS-üzenetet Orsolya Gaal férjének. Howard Klein ekkor még nem tudta, mit jelenthetnek ezek a szavak: Te leszel a következő! A rendőrség csak az üzenet után négy órával értesítette a bűntény idején Michiganben tartózkodó férjet, feleségét előző éjjel megölték, feldarabolt holttestét egy jégkorongozó sporttáskában találták meg. A magyar származású 51 éves áldozat családját védőőrizet alá helyezte New York város rendőrsége.

A NYPD által kihallgatott tanúk szerint Orsolya G. nem töltötte otthon a szombat estét. Április 16-án, miután férje és nagyobb fia elutaztak elment hazulról, egy idegen férfival találkozott.

Mire éjfél körül hazajött, 13 éves fia már aludt New York egyik elegáns kertvárosának zsákutcájában levő házuk tetőterében. Nem hallhatta a gyerek, ahogy anyja hazaért, mint ahogyan azt sem kivel. A nyomok alapján a nő maga engedte be gyilkosát, aki saját házuk alagsorában megölte a nőt, majd feldarabolta. Térfigyelő kamera felvételek vannak arról, hogy hajnali 4 óra körül egy táskában kivonszolta a tetemet, amit 8 óra 52 perckor talált meg egy kocogó. A táskából vér folyt, a rendőrök a nyomokat visszakövetve jutottak el a magyar származású nő házához. Az asszony mikrochip üzletágban dolgozó férje és nagyobb fia is megdönthetetlen alibivel rendelkeztek, a kisebbik fiút is elengedték a nyomozók, egyelőre nincs adat arra, hogy a családon belül végzett volna valaki a magyar származású nővel.

Orsolya G. 2021-ben járt utoljára Magyarországon, majd testvérével és családjával Horvátországban nyaraltak. Az üzleti diplomával rendelkező nő 2004-ben Budapesten ismerkedett meg férjével, amikor az a magyar fővárosban dolgozott. A Blikk elérte az áldozat egyik magyar barátnőjét, aki csak annyit mondott, a családdal már beszélt, de a döbbenet és a gyász mellett jelenleg nincs mit mondania. A rendőrség jelenleg a térfigyelő kamerák képeinek elemzése mellett az áldozat utolsó óráit, tartózkodási helyét, kapcsolatait igyekszik felderíteni.