2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Ferenc pápa még beteg, lemondta az utazásait

Ferenc pápa még beteg, lemondta az utazásait

Bár Ferenc pápa a tervek szerint részt vett volna a COP28 klímatárgyalásokon Dubajban, orvosai tanácsára kihagyja a konferenciát, ugyanis korábbi betegeskedései miatt nincs a legmegfelelőbb fizikai állapotban.

Az orvosai tanácsára lemondta dubaji útját Ferenc pápa, aki a COP28 klímatárgyalások miatt utazott volna a fővárosba. A 86 éves pápa eddigi pályafutása alatt mindig is kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre, ezért is lett volna fontos számára az említett rendezvény, ugyanis ő lehetett volna az első pápa, aki azon részt vesz. Ám az idősödő, ennek ellenére is igen jó erőben lévő Ferenc pápa az elmúlt időben többször is betegeskedett: a múlt vasárnap például influenzára hivatkozva mondták le a szokásos vasárnapi imáját, a Vatikán viszont később pedig bejelentette, hogy a szentatya jobban van.

A dubaji konferencia Ferenc pápa gyengélkedésével az egyik legjelentősebb szószólóját veszítette el. Ferenc pápa nagy sajnálattal fogadta el az orvosok kérését, a vatikáni szóvivő közleménye szerint pedig a pápa valamiképpen – ha fizikailag nem is – igyekszik részt venni a találkozón.