2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Címlap Fényes nappal is támadják Kijevet az oroszok

Fényes nappal is támadják Kijevet az oroszok

Épphogy második napja támadják Kijevet, a hajnali bombázások után napközben újabb találatok érték az ukrán fővárost. Az újabb támadássorozatban legalább egy ember megsérült.

Pünkösd vasárnap és pünkösd hétfőn, a hajnali órákban indítottak támadást az orosz erők az ukrán főváros ellen. A mai hajnali órákban az ukrán légvédelmi rendszer több mint 40 drónt és rakétát hatástalanított.

Órákkal később, napközben újabb rakétákat hatástalanítottak az ukrán erők, a lelőtt halálosztók törmelékei Kijev központi és északi kerületében hullottak le: a forgalom kellős közepén, az úton csapódtak be, az egyik épület tetejét lángba borította. A jelentések szerint legalább egy civil megsérült. – közölte az ABC News.

A napközbeni bombázásokról több videó is megjelent a Twitteren. Ezen a felvételen látszik, ahogy a pánikba esett civilek a támadások elől menekülve, sikoltozva rohannak a legközelebbi menedékbe Kijev utcáin.

Egy, a kijevi forgalmat rögzítő térfigyelő kamerán az látható, ahogy az egyik orosz lelőtt bomba törmeléke az éppen haladó autók közé csapódik be:

Sokan a metrómegállókban találtak biztonságos helyet maguknak: