2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Fény derült a horvát tengerparton talált ismeretlen nő kilétére

Fény derült a horvát tengerparton talált ismeretlen nő kilétére

A horvát rendőrség megerősítette, hogy a Krk szigetén talált, angolul tökéletesen beszélő nő egy szlovák állampolgár – írja a Guardian. A hatóságok szerint az 57 éves Daniela Adamcovát találták meg a vadonban.

Szerdán délelőtt is megjelentek már a világsajtóban olyan meg nem erősített hírek, hogy egy szlovák állampolgárról van szó, akit cseh szemtanúk szlovákként azonosítottak, és akit az USA-ban és Európáan is többen felismerni véltek.

Estére kiderült, hogy a hírek igazak voltak: Adamcová 19 évesen valóban Amerikába költözött a szülővárosából, Trencsénből, hogy Santa Monicában divattervezést tanuljon. Ezek után randizni kezdett, majd össze is házasodott egy producerrel (akitől 2000-ben el is vált), aki révén több híreséggel is kapcsolatba kerül, így például elvileg Brigitte Bardot és Barbra Streisand is vett tőle ékszert. 2015-ben egy hajléktalanokat segítő nonprofit szervezet segítségével kapott munkát Los Angelesben, de valamikor 2015 és 2018 között már Írországban épített otthont a hajléktalanoknak. 2018 után visszaköltözött Trencsénbe.

Adamcovát szeptember 12-én a horvátországi Krk szigeténél vette észre egy horgászó házaspár. A házaspár segítséget hívott, a mentőegység terepjárókkal érkezett a helyszínre, de a nehezen megközelíthető helyszín miatt végül hosszan kellett gyalogolniuk, hogy eljussanak a nőhöz. Mikor megtalálták, volt egy nagy vágás az arcán. A területen gyakran járnak medvék és vaddisznók.

A rendőrség később a nőtől nagyjából 500 méterre talált egy hátizsákot, amelyben csak személyes higiéniai cikkek voltak, iratokat azonban sem a táskában, sem a nőnél nem találtak. A táskában találtak egy pénztárcát is, ami teljesen üres volt, pénz és bankkártya sem volt benne.

A hatóságok szerint az állapota stabil, és jól reagál a kezelésekre. Amint kikerül a kórházból, szociális munkások segítik majd a felépülésben.

Indirekt/telex.hu