KezdőlapCímlapFelgyújtotta magát egy férfi Donald Trump tárgyalása alatt - belehalt

Felgyújtotta magát egy férfi Donald Trump tárgyalása alatt – belehalt

Nem élte túl a borzalmas égési sérüléseket a férfi, aki felgyújtotta magát egy férfi Donald Trump tárgyalása közben.

Egy férfi felgyújtotta magát péntek délután a manhattani büntetőbíróság előtt, ahol Donald Trump volt elnök hallgatási pénzes pere zajlott. A sokkoló incidens egy parkban, a bírósági épülettel szemben történt délután fél kettő körül, pont akkor, amikor az esküdtszék tagjait véglegesítették – írja a New York Post.

Néhány másodperccel azelőtt, hogy felgyújtotta volna magát, egy köteg színes szórólapot dobott a levegőbe, a lapokon egy weboldal címe szerepel és az volt még ráírva, hogy „Felgyújtottam magam a Trump-per előtt”.

A történtekről felvétel is készült, amelyen az látszik, hogy a férfi a földön ül, miközben teljesen elborítják a lángok.

A 37 éves Maxwell Azzarellot, aki valamilyen folyadékkal gyújtotta fel magát, a borzasztó események után válságos állapotban szállították kórházba, később belehalt sérüléseibe. Az egyelőre az nem derült ki, hogy mi volt az indítéka. Egy szemtanú azt mondta, hogy a magát felgyújtó férfi egész héten a bíróság környékén tartózkodott. A New York-i rendőrség nyomozást indított az ügyben – írja a BBC.