KezdőlapCímlapEz rosszul hangzik: Putyin elrendelte, hogy állítsák harci szolgálati módba a nukleáris...

Ez rosszul hangzik: Putyin elrendelte, hogy állítsák harci szolgálati módba a nukleáris fegyvereket

Vlagyimir Putyin orosz elnök a NATO-országok agresszív kijelentései után elrendelte a katonai parancsnokságnak, hogy helyezzék készenlétbe a nukleáris elrettentő erőket – írja a The Guardian.

Az orosz elnök a NATO-országok agresszív kijelentései után elrendelte a katonai parancsnokságnak, hogy helyezzék készenlétbe a nukleáris elrettentő erőket. Az utasítás Putyin, Szergej Sojgu védelmi miniszter és Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnökének találkozóján született.

A fontosabb NATO-országok vezető tisztségviselői is megengedik az agresszív megnyilvánulásokat hazánk ellen, ezért utasítom a honvédelmi minisztert és az orosz fegyveres erők vezérkari főnökét, hogy az orosz hadsereg elrettentő erőit állítsák át különleges módra – mondta Putyin közleményében, amelyet az állami TASS idézett. Az egyelőre nem világos, hogy a „különleges harci szolgálati mód” mit takar.

Putyin figyelmeztette a külföldi országokat korábban, hogy ne avatkozzanak bele Ukrajna folyamatos inváziójába, mondván, hogy az soha nem látott következményekhez vezethet.

Indirekt/portfolio.hu