2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Erzsébet királynő hamarosan tolószékbe kerülhet

Erzsébet királynő hamarosan tolószékbe kerülhet

A már 95 éves brit uralkodó egészségi állapota nagyon sokat romlott az elmúlt hónapokban: régóta csak járókerettel tud közlekedni, vidéki birtokán pedig már arra készülnek, hogy II. Erzsébet kerekesszékbe kényszerül. Már egy, mozgássérültek számára kialakított lift is került skót rezidenciájába.

A királynő már majdnem százéves, de remek egészségügyi állapotnak örvend, ám az elmúlt hónapokban érkeztek olyan hírek, amelyek szerint egyre nehezebb számára a mozgás.

Ezekre a hírekre sajnos ráerősít, hogy a skóciai birtokán található kastélyába egy, kerekesszékesek számára kialakított liftet is beépítettek, így a királynő gond nélkül tartózkodhat ott is – derült ki a Sun cikkéből.

A felvonóban akár hárman is elférnek, így a királynő probléma nélkül el tud jutni oda ahova szeretne, akkor is, ha az egészségügyi állapota nem engedi.

„Craigowan a királynő egyik kedvenc birtoka, imád ott lenni. Az ötlet, hogy megkönnyítsék a dolgát, hogy több időt tudjon ott eltölteni, szerintem nagyszerű. Ez egy nagyon nagy rezidencia, ahol a biztonság is tökéletes, emellett egy olyan otthon, ahol mindig is szeretett időt tölteni” – mondta a királyi család életéről rendszeresen beszámoló, Ingrid Seward, a Majesty Magazine főszerkesztője.