2024.02.26
Géza
Kezdőlap Címlap Elképesztő: négy emberbe csapott bele a villám egyszerre

Elképesztő: négy emberbe csapott bele a villám egyszerre

Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a négy embert, akikbe villám csapott a Fehér Ház mellett.

A helyi mentőszolgálat és tűzoltóság tegnap kora este bejelentést kapott, miszerint a Lafayette Parkban emberekbe csapott bele a villám, amelynek hatására súlyos sérüléseket szenvedtek.

– Amikor a mentőcsapatok kiértek a helyszínre, négy személyt – két férfit és két nőt – találtak, akik kritikus, életveszélyes sérüléseket szereztek. Egy helyi rendőr és egy tiszt szemtanúja voltak az esetnek, akik azonnali segítséget nyújtottak az érintetteknek. Az áldozatokat szakszerűen ellátták és kórházba szállították – nyilatkozta Vito Maggiolo szóvívő.

A sérült személyek személyazonosságát még nem hozták nyilvánosságra, az viszont biztos, hogy közvetlenül érte őket a villámcsapás. Mint kiderült, a tegnapi vihar közben egy fa közelében voltak, ami különösen kockázatos.

A villámcsapás esélye kicsi, de előfordul, és halálos kimenetelű is lehet. A helyi Országos Meteorológiai Szolgálat szerint 1989-2018 között átlagosan 43 ember halt meg villámcsapás következtében. A villámcsapás áldozatainak körülbelül 10 százaléka nem éli túl a szerencsétlensége – olvasható a Buzz Feed oldalán.