KezdőlapCímlapElképesztő: 506 milliárdot nyert valaki a lottón

Elképesztő: 506 milliárdot nyert valaki a lottón

Megnyerték az Egyesült Államok történetének eddigi harmadik legmagasabb értékű, 1,28 milliárd dolláros (körülbelül 506 milliárd forintos) lottónyereményét pénteken. A Mega Millions nevű lottón április 15. óra, vagy egymás követő húzáson át nem volt nyertes, így halmozódott fel a hatalmas összeg, melyet most egy ember nyert meg.

A lottón egyetlen telitalálatos szelvény volt, melyet Illinois államban adtak el. Az esély a főnyeremény megütésére 1 a 302,5 millióhoz volt.

A szerencsés nyertes csak akkor kapja meg a teljes összeget, ha vállalja, hogy azt részletekben, összesen 29 év alatt fizetik ki neki. Amennyiben azonnal, egy összegben szeretné felvenni a nyereményét, akkor csak 747,2 millió dollárt kapna kézhez. A legtöbb nyertes az utóbbi lehetőséget szokta választani.

Az Egyesült Államokban 1,586 milliárd dollár volt az eddigi legnagyobb főnyeremény, ezt három lottózó vihette haza 2016 januárjában. A második legnagyobb 1,537 milliárd dollár volt, ezt egyetlen szelvénnyel nyerték meg 2018 októberében.