2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Drónokkal bombázzák az oroszok Kijevet

Drónokkal bombázzák az oroszok Kijevet

Szilveszter óta a második éjszakát is úgy kellett átvészelniük az ukrán családoknak, hogy közben Oroszország támadta a hazájukat. Hétfő hajnalban Moszkva legalább negyven drónt küldött Kijev irányába.

Az ukrán főváros polgármestere, Vitalij Klicsko közölte, hogy Kijevben az éjszaka bombázások miatt megsérültek az energetikai létesítmények, aminek következtében az áram és a fűtés is elment. Klicsko hozzátette, hogy a támadások Kijev vízellátását nem érintették.

A dróntámadások miatt légiriadót fújtak Kijevben és Kelet-Ukrajna egész területén. Az ukrán vezetés korábban közölte, hogy a szirénák tegnap éjfél előtt kezdtek felzúgni, és hosszú órákig kellett őket működtetni.

Olekszij Kuleba kijevi regionális kormányzó a Telegramon helyi idő szerint hétfőn hajnal 3 óra körül azt írta, hogy „az orosz erők több hullámban” is megtámadták Ukrajnát iráni gyártású Sahid-139 drónokkal a kritikus infrastrukturális létesítményeket megcélozva.

Klicsko a légvédelmi erőkre hivatkozva a Telegramon azt írta, hogy a 40 drónból 15 a szomszédos régiók felett, 3 a kijevi régióban, 22 drón pedig a főváros felett semmisült meg.

Kiemelte, hogy az ország légvédelme továbbra is működik. Ennek eredményeként Klicsko arról számolt be, hogy Kijev északkeleti területén sikerült megsemmisíteniük egy drónt, utóbbi törmelékei csapódtak be a városba újév napján.

A Dnyeper folyó bal partján elhelyezkedő kijevi kerület elsősorban lakóövezet és a főváros legnépesebb kerülete.