2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Címlap Döbbenetes: meghalt a kétéves kislány, akit a szülei 14 órán át a...

Döbbenetes: meghalt a kétéves kislány, akit a szülei 14 órán át a forró kocsiban hagytak

Vádat emeltek a floridai hatóságok azok ellen a szülők ellen, akik 2 éves kislányukat 14 órára a hőségben felforrósodott autójukban hagyták.

Kedd délután négy óra előtt nem sokkal kaptak a segélyhívó-diszpécserek hívást, amiben egy kétségbeesett fiatal nő kért segítséget tőlük, ám annyira zavarodott állapotban volt, hogy semmilyen információt nem sikerült kihúzni belőle. A helyszínre kiérkező rendőröket az apuka fogadta, aki a kezében tartotta az élettelen kislányt: azonnal megkezdték a kislány újraélesztését, hamarosan a sürgősségi ellátás is megérkezett, ám a gyermek életét már nem tudták megmenteni.

Bár a 32 éves apuka kezdetben azt vallotta, hogy a lányát az otthonukban találta eszméletlen állapotban, ám a kislány testének hőmérséklete gyanút keltett a rendőrségben.

A nyomozás előrehaladtával végül beismerte, hogy kedd éjfél körül, munkából hazafele menet az egyik rokonától vette fel a 2 éves gyereket és 4 éves testvérét. Amikor ő és a 23 éves anyuka hazaértek a gyerekekkel, az alvó kisgyermeket a kocsiban hagyták, mert nem akarták felébreszteni. Csupán másnap délután, közel 14 órával később néztek rá újra a kislányra, aki ezen a ponton már nem reagált.

A házkutatás során ráadásul a családi otthonban metamfetamint, marihuánát és kábítószer-kiegészítőket találtak. A 4 éves gyermek jelenleg a floridai Gyermek- és Családügyi Minisztérium helyi szervezetének ellátásában van – írja a Huffpost.

Az amerikai Kids and Cars nevű érdekvédelmi szervezet szerint évente átlagosan 38 gyermek hal meg, miután a felforrósodott autóban hagyják őket. A csoport jelentése szerint az elhunyt gyermekek 88%-a 3 éves vagy annál fiatalabb, és az esetek 55%-a baleset és nem elhanyagolás következménye.

Magyarországon tavaly nyáron óriási port kavart a mindössze négyéves Inez esete, akit 8 órára az óvodabuszban felejtettek a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tomajmonostorán. A hivatal mellett és az óvodától mindössze hárompercnyi sétára vívta nyolc órán keresztül szörnyű tusáját a kislány a járműben uralkodó 50 fokos hőségben, mindez mégsem tűnt fel senkinek. A kislány életéért hiába küzdöttek az orvosok, a debreceni kórházban elhunyt.