Egy jónevű kínai étterem séfjét 20 perccel azután marta halálra egy mérgeskígyó, hogy levágta a fejét.
A fosani éttermet vezető Peng Fan büszke volt arra, hogy a távol-keleten rendkívül népszerű, kígyókból készült fogások is szerepelnek az étlapján. Épp egy ilyet készített akkor is, amikor a tragédia megtörtént.
Lefejezte a sziámi kobrát, megfőzte a húsából a levest, majd amikor hozzálátott a konyha kitakarításához húsz perccel később, a hüllő feje belemart, halálos mérget fecskendezve a testébe. Noha a mentők hamar a helyszínre értek, nem elég gyorsan ahhoz, hogy segíthessenek. Ugyan a köpködőkobrák mérgére létezik ellenszer, de szinte azonnal a marás után be kell adni – az állat idegmérge ugyanis fél óra alatt képes végezni egy emberrel.
A 2014-es eset első hallásra szürreálisnak tűnik, de a szakértők szerint sajnos egyáltalán nem meglepő: a kígyók ugyanis még akár egy órával a lefejezésük után is képesek olyan reflexmozgásra, mint a harapás és a méreg befecskendezése – annak ellenére, hogy már nincsenek életben, tudatosságról így természetesen nem beszélhetünk – írta meg a Bors.