KezdőlapCímlapSokkoló: 26 késszúrással öltek meg egy 6 éves muszlim kisfiút az USA-ban

Sokkoló: 26 késszúrással öltek meg egy 6 éves muszlim kisfiút az USA-ban

Egy amerikai férfit gyűlölet-bűncselekménnyel vádolnak, miután egy 6 éves muszlim kisfiút halálra késelt, az édesanyját pedig súlyosan megsebesítette. Az Illinois állambeli férfi az áldozatokra a vallásuk, illetve az Izrael és Hamász között kipattant háború miatt támadt rá.

A késes támadás a Chicagótól mindössze 64 kilométerre fekvő Plainfieldben történt a múlt szombaton. A támadó a 6 éves palesztin–amerikai kisfiút 26-szor szúrta meg egy 18 centiméteres, fogazott pengéjű katonai késsel, a 32 éves anyukát pedig szintén megsebesítette, ő viszont várhatóan túléli a támadást – írja a Reuters.

A rendőrség a helyszínre érkezéskor az elkövetőt a földön ülve találta a ház előtt, a homlokán egy vágott sebbel, míg az áldozatok az egyik hálószobában voltak.

A nyomozók megállapították, hogy az elkövető az izraeli–palesztin háború miatt támadt rá a muszlim albérlőire.

A gyanúsítottat, a 71 éves Joseph Czubát elsőfokú gyilkossággal, elsőfokú gyilkossági kísérlettel, kétrendbeli gyűlölet-bűncselekménnyel és halálos fegyverrel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják – közölte a Will megyei seriffi hivatal.

A gyűlölet e szörnyű tettének nincs helye Amerikában – kommentálta a tragikus esetet Joe Biden amerikai elnök, aki azt is elmondta, hogy a fiú családja palesztin muszlim volt, akik azért érkeztek Amerikába, hogy „azt keressék, amit mindannyian keresünk: menedéket, ahol békében élhetnek, tanulhatnak és imádkozhatnak”.