2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Címlap Csoda: felébredt a kómából a kisfiú, akinek egy vasdarab állt a fejébe

Csoda: felébredt a kómából a kisfiú, akinek egy vasdarab állt a fejébe

Felébredt a kómából az az amerikai kisfiú, akinek egy vasdarab állt a fejébe.

A hatéves Alex Hook súlyos agykárosodást szenvedett, kómába esett, miután iskolája kertjében játszott, ám egy fűnyíróból kipattant egy 30 centiméteres vasdarab, ami a drótkerítésen keresztül a kisfiú koponyájának csapódott.

Kiderült, Alex koponyatörést szenvedett, ezért azonnal sürgősségi műtétet hajtottak rajta végre, majd lélegeztetőgépen tartották. A kisfiú két héttel a baleset után – csodával határos módon – felébredt a mesterséges kómából, sőt, elhagyhatta az intenzív osztályt.

A család elmondta: nagyon szerencsésnek érzik magukat, hogy Alex magához tért, ám a kisfiúra hamarosan újabb műtét vár, amelynek során egy 3D-s nyomtatóva készült darabbal helyettesítik a koponyából letörött részt. Emellett valamiféle fertőzést is összeszedett.

„Felkelt és eszik, de valami vírus megtámadta, mert lázas. Kissé aggodalomra ad az is okot, hogy a bal oldalán állandóan folyadék halmozódik fel. Kezelik a fertőzések miatt, de még azt sem lehet tudni, képes lesz-e majd járni” – idézte Alex édesanyját a twice.hu.