2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Címlap Borzalom: gyerekek vertek agyon egy fiatalt, és videóra is vették

Borzalom: gyerekek vertek agyon egy fiatalt, és videóra is vették

Las Vegasban gyilkosság gyanújával tartóztattak le nyolc tizenéves diákot, akiknek a gyanú szerint köze volt 17 éves iskolatársuk halálos bántalmazásához – közölték az amerikai hatóságok helyi idő szerint szerdán.

Az erőszakos bűncselekményt, ami november 1-jén történt, mobiltelefonnal videóra vették, majd a közösségi médiában nyilvánosságra hozták. A rendőrség ezután indított kiterjedt nyomozást, s azt állapította meg, hogy Jonathan Lewis, a későbbi áldozat egy barátját próbálta védeni, akitől elektronikai eszközöket – egy fejhallgatót, valamint elektromos cigarettát – vettek el. Az áldozat egy héttel az összetűzés után halt bele a sérüléseibe.

A rendőrség emberölési csoportjának nyomozója elmondta, hogy a 13-17 év között diákok 10 fős csoportja előre eltervezte, hogy tanítás után az iskola melletti szűk utcában kérdőre vonják a diáktársukat. Jason Johansson hadnagy a megjelent felvételek kapcsán a bántalmazást „minden emberit nélkülözőnek” minősítette.

A rendőrök még kedden őrizetbe vettek a tíz diákból nyolcat, egyben közölték, hogy a két, szabadlábon maradt tizenéves letartóztatására is sor kerül, amint sikerül azonosítani őket.

A 16 évnél idősebb fiatalkorúakat a bűncselekmény súlya miatt felnőttek börtönébe szállították, míg a fiatalabbak esetében egyénileg mérlegeli a hatóság, hogy felnőttként állítja-e őket bíróság elé.

A Rancho High School középiskola igazgatója arról értesítette a szülőket, hogy az intézmény többi diákja számára segítséget nyújtanak a halálos kimenetelű bántalmazás lelki hatásainak feldolgozásához.