2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Annyira megharagudott a falubeliekre, hogy részegen kézigránátot dobott rájuk

Annyira megharagudott a falubeliekre, hogy részegen kézigránátot dobott rájuk

Egy RGD-5 típusú kézigránátot vett elő, majd ellenlábasaira dobta, de az szerencsére nem robbant fel, később pedig a helyszínelő rendőrök lefoglalták.

Őrizetbe vett a rendőrség Odessza megyében egy férfit, aki részegen egy régi sérelem miatt kézigránátot dobott három falubelijére is – közölte a korrespondent.net hírportál csütörtökön a megyei rendőrség sajtószolgálatára hivatkozva.

karpat.in.ua cikke szerint az egyik településen egy ittas 50 éves helyi lakos egy régen elszenvedett sérelmet akart megtorolni élettársa korábbi férjén, akit otthonában keresett fel, ám a házigazda két vendégével közösen az utcára tessékelte az agresszív férfit. Ekkor az egy RGD-5 típusú kézigránátot vett elő, és ellenlábasaira dobta, de szerencsére a kézigránát szerencsére nem robbant fel, azt a helyszínelő rendőrök lefoglalták, majd szakértői vizsgálatra küldték.

A támadó a kihallgatásán azt állította, hogy a gránátot az út menti erdősávban találta és önvédelmi célból vitte magával, amikor régi vitáját indult rendezni. Őrizetbe vették, illetve gyilkossági kísérlet címén indítottak büntetőeljárást ellene.

Indirekt/Blikk