2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Ámokfutó lövöldözött egy hamburgi templomban

Ámokfutó lövöldözött egy hamburgi templomban

Csütörtökön egy fegyveres rontott rá egy szertartásra a Jehova tanúi egyház hamburgi templomában. A rendőrség nem közölte, hány embert öltek meg, de arról tájékoztattak, hogy a feltételezések szerint a támadó is a halottak között van.

A Reuters arról számolt be, hogy hét ember meghalt, nyolc pedig megsebesült a Jehova Tanúinak Királysága teremben történt lövöldözésben.

„A jelenlegi állás szerint azt feltételezzük, hogy egy elkövető van” – közölte a rendőrség a Twitteren közzétett üzenetében. „A bűncselekmény indítékainak felderítése folytatódik” – tetté hozzá.

Korábban a német DPA hírügynökség egy, a helyszínen tartózkodó tudósítóra hivatkozva azt közölte, hogy a város északi, Alsterdorf kerületében a lakosok mobiltelefonon kaptak figyelmeztetést az „életveszélyes helyzetről”, illetve utcákat zártak le.

A televíziós felvételeken látható, amint több tucat rendőrautó és tűzoltóautó zárja el az utcákat, majd néhány, takarókba burkolt embert a mentőszolgálat munkatársai egy buszba terelnek.

„Lövéseket hallottunk” – mondta egy ismeretlen szemtanú a riportereknek. „12, egymás után leadott lövés volt” – mesélte. „Aztán láttuk, ahogy fekete zsákokban viszik el az embereket”.

A rendőrség közölte, hogy nem sokkal este 9 óra után kapták a hívást, a helyszínre érkezve pedig több súlyos sérültet és néhány halottat találtak. „Aztán lövést hallottak fentről, felmentek az emeletre, és még egy embert találtak” – mondta a rendőrség szóvivője.

Hamburg polgármestere a megdöbbenését fejezte ki a csütörtöki vérengzés miatt.

„Mély együttérzésemet fejezem ki az áldozatok családjainak. A hatóságok teljes gőzzel dolgoznak az elkövetők felderítésén és a háttér tisztázásán” – közölte Peter Tschentscher a Twitteren.