2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Ajjaj: Putyin a mariupoli mészárost nevezte ki védelmi miniszter helyettesnek

Ajjaj: Putyin a mariupoli mészárost nevezte ki védelmi miniszter helyettesnek

Vlagyimir Putyin új orosz védelmi miniszter helyettest nevezett ki, aki egyben a hadsereg ellátásáért felelős tábornok is lett.

Dimitrij Bulgakov tábornokot, védelmi miniszterhelyettest szombaton felmentették tisztségéből – közölte az orosz védelmi minisztérium a Telegramon. A minisztérium közlése szerint Bulgakovot új beosztásba helyezik át.

A tábornok helyét Mihail Mizincev ezredes veszi át, aki Mariupol kikötővárosának brutális ostromát vezette, amiért megkapta a „Mariupol mészárosa” nevet. Bulgakov tábornok 2008 óta vezette az orosz hadsereg logisztikai műveleteit és volt felelős az orosz csapatok ellátásáért is, illetve 2015-ben ő irányította a Szíriában harcoló csapatok ellátását is.

Információk szerint a tábornokot az elmúlt hónapokban rengeteg kritika érte hazájában és sokan őt hibáztatják a kaotikus logisztikai műveletekért, amelyek hátráltatták Oroszország előrenyomulását, és csapataik ellátásának hiányát Ukrajnában, írja a BBC.

Az orosz háborúpárti szereplők üdvözölték a miniszterhelyettes elbocsátását és Mizincev tábornok kinevezését, akit a Mariupol ostromában betöltött szerepe miatt az igazi keményvonalasok is valószínűleg örömmel fogadják majd.

Mizincev szintén vezetett orosz erőket Szíriában, és azzal vádolták, hogy ő szervezte a brutális bombatámadást, amely szinte eltörölte a föld színéről Aleppó városát. Putyin legújabb személyi változtatásai éppen akkor történtek, amikor az orosz elnök személyesen vette át a háborús erőfeszítések irányítását, és maga kezdett parancsokat kiadni az ukrajnai tábornokoknak.