2024.02.26
Géza
Kezdőlap Címlap A republikánusok is Trump távozását követelik

A republikánusok is Trump távozását követelik

A konzervatívok Donald Trumpot teszik felelőssé, amiért a republikánusok jelöltjei országszerte kudarcot vallottak a kongresszusi választásokon.

Sok konzervatív hangadó a választási eredményeket annak jeleként értékelte, hogy a GOP-nak (Grand Old Party) ideje továbblépnie Trumptól. Azzal érveltek, hogy Trump szokatlan jelölteket támogatott, akik a könnyű győzelmekből szoros versenyeket, a szoros versenyekből pedig vereségeket csináltak.

“A konzervatív és GOP-csatornáimon minden bejegyzésben olyan dühöngés megy Trump ellen, amilyet még soha nem láttam” – írta Michael Brendan Dougherty, a National Review vezető írója a Twitteren.

“Soha nem volt még gyengébb” – jegyezte meg a RealClearPolitics riportere. Phil Wegmann szerint DeSantis hatalmas győzelme után „szabad a pálya” 2024-es elnökjelölti indulása előtt.

És mindez éppen akkor történt meg, amikor Trump a hírek szerint megpróbálta elriasztani DeSantist attól, hogy 2024-ben induljon az elnökválasztáson.

“Nem tudom, hogy indul-e. Szerintem ha indul, nagyon rosszul árthat magának. Tényleg úgy gondolom, hogy nagyon árthatna magának. Szerintem hibát követne el, szerintem a bázisnak nem tetszene – nem hiszem, hogy jót tenne a pártnak” – mondta Trump még a szavazás előtt DeSantistről.