KezdőlapCímlapUpsz: világháborús lövedék szorult egy férfi fenekébe

Upsz: világháborús lövedék szorult egy férfi fenekébe

Állítólag takarítás közben elesett, úgy szaladt fel az 57 mm-es hegyes ólomdarab.

Szokatlan problémával kereste fel a gloucesteri kórházat egy brit férfi. A végbelébe jutott ugyanis egy második világháborús lövedék, amikor takarítás közben megcsúszott. Az orvosok az eltávolító műtéthez még a tűzszerészeket is kihívták.

A történet elég gyanús, hiszen az 57 milliméteres páncéltörő lövedék nem véletlenül juthatott be a férfi fenekébe, de az igazi okokat most ne firtassuk. A férfi katonai relikviákat gyűjt, és a kellemetlenséget okozó muníció is a magángyűjteményéből származik.

Valószínűleg ő hívta fel a figyelmet arra is, hogy a lövedék esetleg még veszélyes is lehet, ezért a kórház – biztos, ami biztos – a segítségnyújtó beavatkozáshoz kihívta a tűzszerészeket is. Szerencsére, végül nem volt szükség rájuk.

„A fickó azt mondta, hogy akkor került a végbelébe a lövedék, amikor a gyűjteményét tisztogatta. Állítólag letette a földre, aztán megcsúszott, és éppen ráesett a fémtárgyra, ami azonnal felszaladt a fenekébe” – ecsetelte a körülményeket a The Sun lapnak nem túl tisztelettudóan egy forrás. A szerencsétlenül járt férfi egyébként komoly fájdalmakkal érkezett az orvosokhoz, és szó, ami szó, furcsa hadi sérülést szerzett magának.

A lövedék bejutása a testbe valóban nem lehetett kellemes, hiszen egy jókora darab, hegyes ólomról van szó, amelyet arra terveztek, hogy lyukat üssön a tankok páncélzatán. Mivel nem rendelkezett éles élekkel, így nem jelentett közvetlen életveszélyt a páciens számára.

Indirekt/promotions.hu