KezdőlapCímlap48 órán belül terrortámadások érhetik Oroszországot

48 órán belül terrortámadások érhetik Oroszországot

Nem egy országnak a nagykövetsége figyelmeztetést adott ki az orosz fővárosban. Az állampolgároknak pedig azt javasolják, hogy maradjanak távol a nagyobb rendezvényektől.

Az Egyesült Államok valamint Nagy-Britannia nagykövetségei is figyelmeztet az esetleges veszélyre. Washington szerint a terrortámadás várhatóan a következő 48 órában következhet be – olvasható az X-oldalukon, amit a Portfolio szúrt ki.

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége azt állítja, hogy a következő két napban szélsőséges csoportok támadást indítanak Moszkvában. A nagykövetség közlése szerint nagy létszámú rendezvények lehetnek a célpontok.

Arra kérték az Oroszországban, Moszkvában tartózkodó állampolgáraikat, hogy maradjanak távol az ilyen eseményektől. Illetve azt javasolták, hogy kísérjék figyelemmel a helyi médiát a friss információkért.

Az Orosz Biztonsági Szolgálat (FSZB) egy nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy az ügynökeiknek sikerült meghiúsítaniuk egy potenciális, az Iszlám Állam által szervezett terrortámadást egy moszkvai zsinagóga ellen.